Hjertestarter/ akuthjælper i Stenbjerg

Det er Stenbjerg beboerforening der har søgt om hjertestarteren

Stenbjerg har fået en hjertestarter, den er placeret på Stenbjerg Klubhus, Stenbjerg Kirke vej 14 og  er tilgændelig døgnet rundt.
Hjertestarteren er sponsoreret af Snedsted- Nørhå Sparekasses Jubilæumsfond og Spar Købmand Kim Poulsen, Vorupør. Thisted Kommune har givet skilt og stander, så der vises vej til den.
En gruppe beboere i Stenbjerg har været på introduktionskursus i brug af hjertestarteren. De har stillet sig til rådighed, så der kan ringes til en af dem, hvis der opstår behov. Vi håber selvfølgelig ikke at der bliver brug for den, men det er godt at vide at muligheden er der. Der skal dog altid ringes til 1-1-2 først.

Hjertestarteren er tilmeldt det landsdækkende netværk www.hjertestarter.dk.
 

Stenbjerg er med i et projekt omkring akuthjælpere, hvilket vil sige at nogle af byens borgere, har gennemført et udvidet førstehjælpskursus. Planen er, at akuthjælperne ved 1-1-2 opkald kaldes ud samtidtigt som ambulancen. Akuthjælperne er fremme indenfor 2-3 min og kan yde hjælp indtil ambulancen når frem, hvorefter Falck tager over.
Projektet er gået i gang pr 1 juni 2010  hvor ca. 12 mænd/damer fra byen har afsluttet kurserne i førstehjælp. Der er uddelt brochure til alle husstande og sommerhuse i byen, med mere info.
projektet er fra efteråret 2011 blevet til en permenent ordning under region Nordjylland.